ARANDJELOVAC: Grad ljubavi 13 devojaka pobeglo od kuće – 1939.

Prve nedelje 1939. godine gradove Kraljevine Jugoslavije obeležile su humanitarne akcije. Od žandarma do članova kraljevske porodice, svi su učestvovali u darivanju ugroženih. Ipak, Aranđelovac se u dnevnom listu Pravda našao zbog čestih slučajeva odbeglih zaljubljenih parova.

Aranđelovac je zabeležio 13 bekstvo devojaka za voljenim momcima u poslednjih nekoliko meseci, piše jugoslovenski list Pravda. Vest naslovljena sam “Romantično bekstvo mladog hotelijera i lepe Aranđelovčanke” donosi priču o bekstvu Katice Kaluđerović iz te varošice i nešto starijeg hotelijera Vitomira Savića.

U poslednje vreme, kako piše Pravda, roditelji su primetili da je Katica zamišljena i tužna. Tek što je mesec ipo dana znala Vitomira, inače ugostitelja i zakupca hotela „Srpski kralj“, mlada devojka tajno se sastajala s njim sporednim ulicama Aranđelovca.

U novogodišnjoj noći mladi par se iz hotela “Srpski kralj” tajno uputio za Mladenovac, a zatim vozom ka Beogradu. Nakon četiri dana tokom kojih njihova porodica o ovom paru nije čula novosti, oni su se vratili u svoj grad.

izvor: www.danas.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *