DESET MILIONA ZA REKONSTRUKCIJU BIOSKOPA

Na konkursku „Gradovi u fokusu“ koje je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja za projekat rekonstrukcije Dvorane Park odobreno je blizu deset miliona dinara. Od ovog iznosa Ministarstvo će obezbediti 7,5 miliona dinara, dok će opština Aranđelovac učestvovati sa dodatnih 30% sredstava. Za projekat su zajednički konkurisale ustanove kulture i opština Aranđelovac.

Projekat se odnosi na kompletnu rekonstrukciju krova Dvorane Park koji je posle višedecenijskog korišćenja u veoma lošem stanju, kao i na uređenje hola koji će, nakon raščićavanja lokala i kancelarijskog prostora postati savremena gradska galerija.

Ovo je još jedan u nizu projekata koji Opština Aranđelovac realizuje nakon odlične saradnje između Odeljenja za privredu i društvene delatnosti i nadležnih ministarstava.

Potpisivanje Ugovora u Ministarstvu zakazano je za četvrtak, 28. marta u 10:00 časova. Pre nekoliko godina zamenjene su stolice novim foteljama za koje je opština izdvojila značajna sredstva, sada predstoje sve radnje oko pripreme i izvođenja radova na rekonstrukciji krova i hola. Najavljeno je da će do kraja letnjeg perioda biti završeni radovi kako bi 15. Pozorišni festival sačekali i realizovali u još lepšem i uređenijem prostoru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *