EKSKLUZIVNO: Video nadzor Arandjelovac (VIDEO)

Aranđelovac uskoro jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji

U toku snimanja intervjua sa predsednikom opštine prezentovana je samo jedna kamera koja će vršiti video-nadzor u našoj opštini. Na snimku možete videti da tzv. PTZ kamera može da zumira i preko 250 m udaljenosti, da je rezolucija izuzetno visoka i da je prenos slike u realnom vremenu što se postiže optičkom vezom koja će uskoro biti uspostavljena sa svih važnih objekata gde su već postavljene kamere, do sada je prenos signala išao bežičnim putem što je značajno usporavalo rad kamere. Sve škole i svi važniji objekti su pokriveni video-nadzorom gde su ugrađene projektne kamere koje u sebi sadrže i softvere visokih performansi, a to znači da je moguće prepoznavanje lica, praćenje tablica sa registarskim brojem, brojanje đaka koji su ušli u školu i još mnogo toga. Znači 24 časa će naši đaci i deca u vrtićima biti nadzirani u policijskoj stanici gde je smešten monitoring centar, kao i ceo grad. U toku 2019. bice uloženo dodatnih 25 miliona dinara kako bi se pokrili svi tranziti, pošto se Aranđelovac nalazi na raskrsnici velikog broja tranzitnih trasa što je na žalost omogućavalo veliku frekventnost osoba koje su na razne načine organizovale ili vršile kriminalne aktivnosti. Takođe će biti izmeštena i određena posebna soba za monitoring centar u našoj policijskoj stanici i lokalna samouprava će ulagati svake godine značajna sredstva u unapređenje bezbednosti u našem gradu putem video nadzora.

Ceo sistem će biti održiv od kazni za evidentiranje prekršaja koje će biti postavljene na rakrsnicama i magistralnim putevima pored škola.
Sa ovakvim sistemom kakvi postoje samo u najrazvijenijim zemljama, bezbednost u našem gradu biće na najvišem nivou i ovakav sistem moći će da prati bezbednost na nivou cele opštine sa malim brojem ljudi. Projekat je započet 2015. godine posle istraživanja koje je rađeno 2014. godine u sklopu projekta „Program za lidere u oblasti bezbednosti i vladavine prava“, u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Kraljevine Holandije. Tada je predstavljen rad video nadzora u policijskoj stanici u Ajndhovenu, kao i rezultati koji su ostvareni u smanjenju stope kriminala. Takođe je tada urađena anketa na preko 200 ispitanika u našoj opštini kojom su definisani ciljevi i projekti kada je u pitanju opšta bezbednost u Aranđelovcu. Planirano je da projekat video nadzora bude završen do kraja 2022. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *