Realizacija uspešnog projekta

Realizacija uspešnog projekta

U prostorijama Narodnog muzeja u Aranđelovcu danas je održana svečanost završne konferencije povodom realizacije projekta „Razvoj i unapređenje usluge lični pratilac deteta i učenika na teritoriji opštine Aranđelovac“, koju je sprovela Opština Aranđelovac u saradnji sa Centrom za socijalni rad „Sava Ilić“, a uz podršku Evropske unije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Opština Aranđelovac je u junu 2017. godine krenula sa sprovođenjem ovog projekta, koji je finansiran od Evropske unije u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ukupna vrednost projekta je 242,374 evra.

Ovaj izuzetno važan projekat je proistekao iz potrebe unapređenja socijalne inkluzije osetljivih grupa i kvaliteta života dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica, kao i potrebe da se doprinese razvoju inkluzivnog društva u opštini Aranđelovac.

Obezbeđen je lični pratilac za 22 dvoje dece predškolskog i školskog uzrasta, odnosno svoj deci i učenicima sa teritorije opštine Aranđelovac koja su imala pozitivno mišljenje Interresorne komisije da im je potrebna ova usluga, a čiji su roditelji želeli da se uključe u projekat.

„Želimo da se posebno zahvalimo svim ljudima koji su učinili ovaj projekat mogućim. Izražavamo zahvalnost Vladi Republike Srbije na ogromnom razumevanju za brojne potrebe stanovnika Aranđelovca; Evropskoj uniji na otvaranju novih mogućnosti za unapređenje života u brojnim sferama; Centru za socijalni rad opštine Aranđelovac na realizaciji projekta; hvala Tatjani Kolić, Zorici Simić i Neveni Novčić, članicama ekspertskog tima ovog projekta; hvala i zaposlenima u lokalnoj samoupravi koji su pomogli sprovođenju.

Iznad svega, zahvalnost ide ličnim pratiocima, mladim ljudima velikog srca koji su se prihvatili posla i učinili nemerljivu stvar za decu Aranđelovca. Takođe, hvala i roditeljima dece i nadamo se da nismo izneverili očekivanja, odnosno da je ovaj projekat učinio neke pomake u svakodnevnom funkcionisanju vaših života.

Želimo da verujemo da je ovo samo početak jednog novog poglavlja u istoriji našeg grada; da će mogućnosti i unapređenje usluge iz socijalnih i svih drugih oblasti za osobe sa posebnim potrebama biti sve više i da ćemo u godinama koje slede zajedno uspeti da napravimo bolje, lepše i mirnije mesto za život svih nas,“ istakao je predsednik opštine Bojan Radović u svom obraćanju na završnoj konferenciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *