Sto godina od završetka Prvog svetskog rata

Tradicionalno u Arandjelovcu kraj Kosturnice povodom 104 godine od pobede u slavnoj Kolubarskoj bici, služen je pomen ratnicima Velikog rata, i položeni venci na spomen obeležje.

U organizaciji OO Subnor –a  učenici OŠ Sveti Sava izveli su prigodan program

Decembarske svečanosti povodom 100 godina od završetka Prvog svetskog rata i 104 godine od pobede u Kolubarskoj bici počele su intoniranjem himne Republike Srbije u izvodjenju hora OŠ Sveti sava :

Brojne delegacije boračkih organizacija iz čitave Srbije, učesnike manifestacije i publiku koji su uprkos hladnom i snežnom vremenu došli danas kod Kosturnice, pozdravio je u ime organizatora Radomir Radosavljević predsednik OO Subnor u Arandjelovcu.

U obeležavanju značajnih i slavnih istorijskih datuma i dogadjaja učestvuju i škole, ovoga puta tradicionalno uz pomoć direktora i nastavnika program kraj zajedničke grobnice učesnika kolubarke bitke izveli su učenici oš sveti sava.

Nakon svečanog dela, predstavnici Opštine Aranđelovac i brojnih borčkih organizacija položili su vence kraj kosturnice, a potom je služen i pomen ratnicima velikog rata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *