Sva deca upisana u predškolsko

Sva deca upisana u predškolsko

Upisano 300 dece, a ima prostora za dopunu

Komisija za prijem dece u Predškolsku ustanovu „Duga“ u Aranđelovcu za radnu 2019/2020 godinu konstatovala je da je usvojeno svih 300 zahteva za upis dece koje su roditelji prijavili za boravak u nekoj od predškolskih ustanova. Sva deca su primljena u željene ustanove i nije bilo premeštanja. Takođe, iz PU „Duga“ obaveštavaju da postoji mogućnost za dodatni upis dece ukoliko postoji potreba.

Sa velikim ponosom obaveštavamo javnost da će u radnoj 2019/2020 godini prvi put biti mesta za sve predškolce iz Aranđelovca.

Nakon mnogo godina u kojima je postojao određeni broj dece koji zbog kapaciteta gradskih ustanova nisu bili u mogućnosti da budu upisani u predškolske ustanove, od početka sledeće radne godine taj problem će biti rešen.

Odgovornom i planskom politikom proširenja i dogradnje postojećih kapaciteta, ali i izgradnjom novih vrtića omogućeni su uslovi za prijem sve dece iz Aranđelovca. Izgrađen je novi vrtić u MZ Orašac, završava se objekat za predškolce u prostorijama stare zgrade „Čičine“ škole, a u toku je velika rekonstrukcija i kraj izgradnje dodatnog prostora u objektu „Duga“. Na taj način stvoren je prostor za svu decu.

Jedan od velikih, višegodišnjih problema je napokon rešen.

izvor slike: roditeljsrbija.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *