Usvojena Odluka o budžetu

Usvojena Odluka o budžetu

Sledeće godine rešavanje problema pasa lutalica, ozelenjavanje, asfaltiranje u seoskim mesnim zajednicama

Na današnjoj 6. sednici Skupštine opštine Aranđelovac većinom glasova prisutnih odbornika usvojena je Odluka o budžetu za 2019. godinu .

Predsednik opštine Bojan Radović u obrazlaganju budžeta rekao je da će u narednoj godini biti uložena velika sredstva u investicije i kapitalne projekte. Istakao je da će dodatno oko 2 milijarde dinara biti izdvojeno za ulaganja van budžetskih sredstava kroz razne projekte preko nadležnih Kancelarija Vlade Republike Srbije.

Na početku sednice priložene su odbornicima izjave o odricanju mesečne naknade u korist lečenja sugrađanina Nikole Pavlovića uz napomenu da ko želi to može učiniti. Predsednik opštine rekao je da želi da izdvoji sredstva najmanje u visini odborničke naknade, a kazao da će lokalna samouprava donirati mnogo više od toga:

„Priča se da nismo pomagali za lečenje dece: dali smo sredstva za lečenje našeg sugrađanina Vasilija Pantelića i Gorice Živković. U stalnoj smo komunikaciji sa roditeljima malog Nikole Pavlovića i svim nadležnim službama: lekarima i ministarstvima. Velika je verovatnoća da će preko Fonda biti isplaćena sredstva, čekamo proceduru. Ukoliko ne bude preko Fonda mi ćemo dati iz budžeta koliko bude trebalo. Na žalost, imamo još bolesne dece, tom nizu nema kraja, više od 20 obolelih od karcinoma dobija pomoć od Opštine. Svima pomažemo i svima ćemo pomoći. To je poruka koju šaljemo sa govornice i iza nje odgovorno stojimo,“ poručio je predsednik Opštine Radović.

Načelnica za finansije Marina Ivanović obrazložila Odluku o Budžetu za 2019. godinu; odgovorila je na pitanje odbornika Slobodana Jaredića o raspodeli sredstava za socijalna davanja, da nije moguće ta sredstva preusmeriti za lečenje bolesnih sugrađana, već da će ta davanja biti opredeljena preko drugih budžetskih sredstava.

Javnost je upoznata sa podatkom da je broj nezaposlenih sa 5800, sada pao na 4040 nezaposlenih lica. To je jasno obrazloženo povećavanjem poreza na zarade, suficitom u spoljnoj trgovini i drugim parametrima.

Potpisani ugovori za 200 hiljada kvadrata novog građevinskog prostora, što pokazuje da je gradnja u Aranđelovcu ponovo na uzlaznoj putanji.

Rečeno je da se vraćaju kreditni dugovi ostali od prethodnika, a da će taj proces trajati do 2022. godine, uz napomenu da je tokom proteklih 5 godina vraćeno skoro 7 miliona evra duga, a da nisu podizana dodatna kreditna zaduženja.

Građani su informisani da polikliničko odeljenje Opšte bolnice radi, da je skener u funkciji; radiolozi se obučavaju od kolega iz Beograda, koji kažu da je trenutno aranđelovačka dijagnostika bolja nego na Urgentnom centru.

Za narednu godinu najavljeno je rešavanje problema pasa lutalica, ozelenjavanje glavne i Jadranske ulice, uređenje parka Bukovičke banje, asfaltiranje u seoskim mesnim zajednicama, nastavak rekonstrukcija škola, vrtića, sportskih sala i druge velike investicije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *