VELIKI PROJEKAT OPŠTINE ARANĐELOVAC: Ruinarana sala VOC-a nakon rekonstrukcije vratila STARI SJAJ (FOTO)

Da se u Aranđelovcu tokom 2018. godine radilo punom parom, dokaz su mnogi realizovani projekti, među kojima se istakla i potpuna rekonstrukcija sale „Vaspitno – obrazovnog centra“ (VOC).

Od donedavno potpuno ruiniranog objekta, ostale su samo fotografije, a ono što smo zatekli na licu mesta su najsavremeniji uslovi, kako za odvijanje nastave, tako i za ostale sportske aktivnosti.

Krov koji prokišnjava, uništene sanitarije, oštećeni zidovi, fasada i parket, sada su samo ružna prošlost, a objektu od velikog značaja za učenike, sportiste i rekreativce, vraćena je stara funkcija. 

Zahvaljujući odličnoj saradnji Vlade Republike Srbije i Opštine Aranđelovac obezbeđena su sredstva za potpunu sanaciju ovog objekta, a vrednost radova iznosila je 400 hiljada evra. 

Velikim naporima nadležnih ministarstava i lokalne samouprave sala u kojoj su stasavali mnogi sportisti vratila je svoju nekadašnju lepotu. Urađena je nova fasada, izolacija, krov, zamenjena stolarija, uređene svlačinice i toaleti, a postavljen je i najmoredniji parket uz nove koševe i golove. Hala je sada uređena tako da se u njoj mogu održavati mečevi po najmodernijim standardima i propozicijama.

U proteklih nekoliko godina Opština Aranđelovac je uložila milione evra u obnovu i sanaciju objekata. Najviše sredstava obezbeđeno je zahvaljujući  saradnji sa Vladom Republike Srbije, koja je pokazala najveće razumevanje za lokalne potrebe, ali i planskom politikom vođenja javnih interesa, apliciranjem za projekte o kojima niko nije godinama vodio računa.

Obnovljeno je na desetine objekata: škola, vrtića, sportskih sala, zgrada sudstva, istorijskih građevina, a takođe je rekonstruisano desetine kilometara lokalnih i magistralnih puteva. 

izvor: espreso.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *